391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: egyelőre Hamiltonnál az előny a Szaúdi Nagydíjon

10perc.hu
2021. 12. 03.
F1: egyelőre Hamiltonnál az előny a Szaúdi Nagydíjon

Mindkét pénteki szabadedzést a Mercedes hétszeres világbajnoka nyerte, míg az összetettben 8 ponttal vezető Max Verstappennek technikai gondjai is voltak.

Ahogy arra számítani lehetett, a 6,174 kilométer hosszú, most bemutatkozó szaúdi pálya valóban a Mercedesnek kedvezhet, hiszen a karakterisztikáját nézve a motorerőnek lesz itt nagy szerepe. Ennek megfelelően az utóbbi két futamot megnyerő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb mindkét szabadedzésen, míg mögötte a második legjobb köridőt csapattársa, a finn Valtteri Bottas érte el.

A vb-pontversenyben vezető Max Verstappen az első tréningen még képes volt megszorongatni Hamiltont, ám a másodikon technikai gondokkal is küzdve csak negyedik lett. Holott amennyiben a holland megnyeri a vasárnapi futamot, és Hamilton nem lesz a legjobb ötben, akkor a Red Bull hollandja akár pályafutása első vb-címét is megszerezheti.



Sajnos egy baleset is történt – piros zászlóval le is intették a második, villanyfényes edzést –, ugyanis Charles Leclerc (Ferrari) az egyik nagy sebességű kanyarban elveszítette az uralmát versenyautója felett, s háttal a gumifalba csapódott. A 24 éves pilóta nem sérült meg komolyabban, saját lábán hagyta el a baleset helyszínét, Ferrarija ugyanakkor csúnyán összetört.

A program a harmadik szabadedzéssel folytatódik szombat délután, majd jön az időmérő, végül vasárnap következik a futam, az F1 történetének első Szaúdi Nagydíja.

Főkép forrása:
Facebook/Mercedes

További cikkek