Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlai kihagyja az Európa-bajnokságot!

10perc.hu
2021. 06. 01.
Szoboszlai kihagyja az Európa-bajnokságot!

A sérüléséből nem épült fel a lipcseiek középpályása, és mellette a Puskás Akadémia két játékosa, a kapus Tóth Balázs  és a védő Spandler Csaba lett a keretszűkítés áldozata.

Ígéretéhez híven Marco Rossi 17 órától kezdődő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Európa-bajnokságra melyik 26 játékost nevezi. A harmincas keretből Hangya Szilveszter sérülés miatt eleve kiesett, és a kapitány döntése alapján a sérülését még mindig érző Szoboszlai Dominik, valamint a kapus Tóth Balázs és a védő Spandler Csaba maradt ki a jövő hét pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 26 fős keretéből.

„Számomra egyenesen fájdalmas, hogy nem játszathatom az Eb-meccseken. Az utolsó percig reménykedtem benne, hogy Dominik benn lehet a szűk keretben. De ez inkább remény volt, mint bizonyosság. Mindennél jobban kellett volna számunkra és az ő számára is, hogy pályára léphessen ezen a tornán. De nem lehet, mert nincs jól. Magyarország érdekeit, a válogatott érdekeit kellett szem előtt tartanom” – jelentette ki Marco Rossi szövetségi kapitány.

"Ha azt mondom, sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit most érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek. Ugyanakkor bármennyire is nehéz ezt megélni, ez volt az egyetlen felelősségteljes döntés. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen az Eb-n, én pedig mihamarabb teljesen felépüljek, és szeptemberben már biztosan számíthasson rám a szövetségi kapitány" - fogalmazott Szoboszlai a magyar szövetség honlapján.

A magyarok – akik a középpályáról Szoboszlai mellett korábban Kalmár Zsoltot is elveszítették – június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a csoportkör zárófordulójában.



A magyar labdarúgó-válogatott 26 fős kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig).

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig).

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros).

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest).

Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek