Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kijutott az Európa-bajnokságra női röplabda-válogatottunk!

10perc.hu
2021. 05. 15.
Kijutott az Európa-bajnokságra női röplabda-válogatottunk!

A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának negyedik fordulójában, és ezzel biztosította a helyét a kontinenstornán.

A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak ismét azoknak szavazott bizalmat a kezdőhatosban, akik az egy héttel korábbi, franciaországi tornán 3-0-ra legyőzték a riválist. Nos, most sem lett más a végeredmény, a magyar válogatott újra legyőzte 3-0-ra Izraelt, és ez a siker Európa-bajnoki szereplést ér.

A kvalifikációban továbbra is veretlen magyarok sorozatban negyedik, összességében pedig 18. kontinenstornájukra készülhetnek, sikerükkel a franciákat is "kivitték" az Európa-bajnokságra, melyre minden csoportból az első két helyezett utazhat. A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak otthont adó Belgrádban.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány kijelentette, a fő célt, azaz az Eb-részvétel kiharcolását teljesítette a csapat, ami annak fényében különösen szép eredmény, hogy nem volt túl sok idejük a közös munkára. A lengyel szakember hozzátette, a játékosok nagy részének alig van nemzetközi tapasztalata, ezért is fontosak a mostani mérkőzések.



„Sok mindenben kell még fejlődnünk, egyelőre csak az alapokra volt időnk, de a négy győzelmet nem kell megmagyarázni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon fiatal csapatunk van, az előző Eb-ről mindössze ketten maradtak a kezdőjátékosok közül. Az Európa-bajnokságon igazi világsztárok ellen szerepelhetnek majd, ami mindenkinek nagy kaland lesz, ott majd testközelből megtapasztalhatják, kemény munkával hova juthatnak el” - fogalmazott Gluszak.

A férfiaknál már csodára lenne szükség, hogy ugyanez a bravúr sikerüljön. A magyar válogatott 3-1-re kikapott a norvég csapattól a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjának negyedik fordulójában, a portugáliai Matosinhosban. A magyarok az első, budapesti tornán múlt pénteken 3-1-re legyőzték mostani ellenfelüket, majd szombaton Fehéroroszországtól, vasárnap pedig a portugáloktól 3-0-ra kaptak ki. A szeptember 1. és 19. közötti, lengyel, cseh, észt és finn közös rendezésű kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek