Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Erősödik az orosz offenzíva! Elrendelték a gyermekes családok evakuálását Harkiv térségéből

10perc.hu
2023. 11. 03.
Erősödik az orosz offenzíva! Elrendelték a gyermekes családok evakuálását Harkiv térségéből

Hét településről – köztük az orosz erők által ostromlott Kupjanszkban – akarnak kivinni 275 gyereket az ukrán hatóságok.

Az ukrán hatóságok elrendelték a heves orosz tüzérségi csapások miatt a gyermekes családok kényszerevakuálását Harkiv megye több településéről. Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az érintett hét településen – köztük az orosz erők által ostromlott Kupjanszkban – 275 gyermekről van tudomásuk.

Egy korábbi felhívásnak 89 gyerek, illetve családjaik tettek eleget, és menekültek biztonságosabb régiókba. Szinyehubov hangsúlyozta, hogy a családoknak szállást biztosítanak, és nemzetközi segélyszervezetek támogatására is számíthatnak.

Egy hasonló kényszerintézkedést októberben a dél-ukrajnai Herszon frontvonalhoz közeli térségeiben is elrendeltek a Dnyipro folyó mentén. Az akkori hivatalos adatok szerint mintegy 800 gyermek volt érintett a kitelepítésben.

Az utóbbi hetekben az orosz csapatok súlyos tüzérségi és légicsapások mellett előretörtek a harkivi térség keleti részén az Oszkil folyó mentén. A frontvonal jelenleg mindössze hét kilométerre északkeletre húzódik Kupjanszktól.

Főkép forrása:
Telegram

Hirdetés

További cikkek