Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Döbbenetes nyilatkozat! Az Azov-ezred parancsnoka szerint az ukránok soha nem kerekednek felül az oroszokon

10perc.hu
2023. 10. 24.
Döbbenetes nyilatkozat! Az Azov-ezred parancsnoka szerint az ukránok soha nem kerekednek felül az oroszokon

Andrij Bileckijnek kétségei vannak az ukrán győzelemben, mert szerinte az oroszok nagyobb tartalékokkal rendelkeznek.

Meglepően őszinte interjút adott a mariupoli ostrom során elhíresült Azov-ezred korábbi parancsnoka. Andrij Bileckij egyáltalán nem mondható optimistának az orosz–ukrán háború kimenetelét illetően – számolt be a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

„Ötven vagy száz F–16-ossal képesek leszünk felvenni a versenyt az orosz légierővel? Valószínűleg nem. Képesek leszünk-e valaha is felvenni a versenyt az orosz fegyverek számával? Valószínűleg nem. A páncélozott járművek terén? Valószínűleg nem” – árulta el az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott interjújában az Azov-ezred korábbi parancsnoka.

Andrij Bileckij, aki jelenleg az egyik rohamdandár parancsnokságát irányítja, hozzátette, hogy ha a jelenlegi feltételekkel halad tovább a háború, akkor az ukrán hadsereg egy idő után képtelen lesz felvenni a versenyt a fölényben lévő orosz csapatokkal. A katonai vezető rámutatott arra is, hogy miközben az orosz–ukrán háború első felében számos, kifejezetten motivált civil csatlakozott a hadsereghez, ez a folyamat mára már alábbhagyott.


Kijelentései nyomán akár oroszpártisággal is megvádolhatják az Azov egyik parancsnokát      Fotó: Telegram


Szerinte az orosz katonák is felkészületlenek, sokszor nem motiváltak, ugyanakkor ott egyszerűen sokkal nagyobbak a mozgósítási lehetőségek, emiatt élőerőben nem lehet föléjük kerekedni. Bileckij kendőzetlen szavai a vg.hu cikke szerint sokakat megleptek, mivel kijelentései nyomán akár oroszpártisággal is megvádolhatják.

Nem ez az első pesszimista kijelentés Ukrajnában az elmúlt időszakban. Vladiszlav Sevcsuk ukrán katonai parancsnok a napokban úgy fogalmazott, hogy a hatalmas személyi veszteségek miatt senki sem úszhatja meg a besorozást.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek