Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Gyilkos kamikaze drónokat vetettek be az oroszok Dnyipropetrovszk megyében

10perc.hu
2023. 09. 24.
Gyilkos kamikaze drónokat vetettek be az oroszok Dnyipropetrovszk megyében

Tűz alá vették Herszon és Zaporizzsja megyét is, ahol több ukrán civil is meghalt.

Tömegével lőtték ki a drónokat az orosz támadók az éjjel Ukrajnára. Egyedül Dnyipropetrovszk megye fölött 12 kamikaze drónt semmisített meg az ukrán légvédelem, de tüzérséggel is támadták a területet. Tűz alá vették Herszon és Zaporizzsja megyét is, ahol több ukrán civil is meghalt – számolt be minderről az ATV Híradó.

Dnyipro egyik elővárosa fölött lőtt le az éjjel az ukrán légvédelem több, Sahid típusú kamikaze drónt, amelyekkel az oroszok Dnyipro városát, illetve Dnyipropetrovszk megyét vették támadás alá mára virradóra. Az ATV tudósítója, Olekszandr Kacsura a dnyiprói lakásából nézte az éjjel, ahogy a Zenyit légvédelmi rendszer elfogja a drónokat, amelyek mopedre emlékeztető zúgással haladtak el a toronyházak ablakai előtt, keresve a célt.

Az oroszok igyekeztek ott lecsapni, ahol az ukránok nem számítottak rá. Leginkább energetikai, illetve infrastrukturális létesítmények voltak a célpontok. Elsősorban a lelőtt drónok roncsai okoztak károkat.


Leginkább energetikai, illetve infrastrukturális létesítmények voltak a célpontok    Fotó: BBC


Emellett lakásokat is célba vettek, ahol – mivel éjfél körül követték el a támadást – ukrán civilek aludtak. Azaz aludtak volna. Pihenni ugyanis nem lehetett, mert hangos robbanásokat hallatszottak mindenhol, ahogy a légvédelem leszedte a Sahidokat és a rakétákat.

Valószínűleg ez volt a válasz arra, hogy pénteken két ukrán rakéta is betalált az orosz fekete-tengeri flotta szevasztopoli főhadiszállásának épületébe. Az orosz támadás rendkívül sikeres volt, két benzinkútra hullottak a lelőtt Sahidok darabjai, illetve lakóépületekre a megye településein, és károk keletkeztek az infrastruktúrában is.

"Én az egymillió lakosú városban körbementem kocsival, és úgy láttam, hogy itt különösebb károk nincsenek, így folytatni tudjuk a megszokott életünket, annak ellenére, hogy az orosz hadsereg igyekszik terrorizálni a civil lakosságot" - tudósított Olekszandr Kacsura.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek