Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az oroszok továbbra is légicsapásokkal támadják Kijevet

10perc.hu
2023. 07. 13.
Az oroszok továbbra is légicsapásokkal támadják Kijevet

Az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet, a dróncsapásoknak legalább egy halottja és négy sebesültje van, az ukrán főváros elleni támadások harmadik éjszakáján robbanások hallatszottak több városrészben – jelentették csütörtök hajnalban a hatóságok, közölte az atv.hu.

,,Ma este iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgépek nagyszabású támadása történt" - közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A közlemény szerint az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba, egy tucatot lelőttek közülük a város légterében. Öt kerületből jelentettek lezuhant törmeléket, egy 19 éves nőt és egy 23 éves férfit kórházba szállítottak repeszek okozta sebesülésekkel.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint a Darnickij kerületben két ember megsérült a lehulló törmelékektől. Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a Podilszkij városnegyedben egy lakóházban keletkezett tűz oltása közben egy holttestre bukkantak. Az ukrán légierő közleménye szerint továbbra is fennál a Kijev elleni orosz dróntámadás veszélye.

Főkép forrása:
Ukrajna Belügyminisztériuma, Kijev város katonai igazgatása (twitter.com/ukraine_ua)

További cikkek