Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megtámadták Oroszországot!

10perc.hu
2023. 05. 23.
Megtámadták Oroszországot!

Behatolt egy ukrán diverzáns- és felderítőcsoport az oroszországi Belgorod megye Grajvoroni járásának területére.

Ukrajna felől érte támadás Oroszországot. Moszkva szerint ukrán diverzánsok, Kijev szerint orosz ellenállók foglaltak el három települést. Menekülők kocsioszlopáról kerültek ki felvételek a közösségi oldalakra. Más felvételen az látszik, hogy az orosz hadsereg helikpoterekről lövi az Ukrajna felől érkező fegyvereseket Belgorod utcáin.

A Telegramon terjedő hírek szerint – írja a Világgazdaság – a régióban életbe lépett a „Havasi gyopár” elnevezésű hadművelet, amelynek értelmében az orosz belügyminiszter minden, a területen élő rendfenntartót azonnal az állomáshelyére rendelt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnököt tájékoztatták a történtekről. Mint mondta, a helyi biztonsági erők elegendő eszközzel rendelkeznek a behatolók kiszorítására. Peszkov szerint az akció célja, hogy minimálisra csökkentse a Bahmut elvesztése okozta politikai hatást Ukrajna számára.


A támadás végrehajtóiként az ukrán oldalon harcoló Orosz Önkéntes Hadtest és az Oroszország Szabadsága Légió nevű szervezet jelentkezett     Fotó: BBC


A TASZSZ hírügynökségnek az orosz katonai tárcára hivatkozó háttéranyaga szerint az Oroszország által Ukrajnától újonnan elcsatolt négy régióban rendszeresek az ukrán diverzánsakciók. Orosz területre, Brjanszk megyébe március 2-án törtek be fegyveresek, és meggyilkoltak két férfit, valamint megsebesítettek egy gyereket.

A támadás végrehajtóiként az ukrán oldalon harcoló Orosz Önkéntes Hadtest és az Oroszország Szabadsága Légió nevű szervezet jelentkezett.

Főkép forrása:
Twitter/h24 net

További cikkek