Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Műsorváltozás lesz a Magyar Állami Operaház műsorában

Magyar Állami Operaház
2023. 12. 02.
Műsorváltozás lesz a Magyar Állami Operaház műsorában

Nabucco-keresztmetszet és Verdi-operagála Domingóval.

A Magyar Állami Operaház tájékoztatása szerint a Plácido Domingo címszereplésével 2023. december 4-ére és 8-ra meghirdetett, koncertszerű Nabucco-előadás műsora helyett a világhírű spanyol művész a Magyar Állami Operaházzal egyeztetve színesebb, gazdagabb programmal lép a budapesti közönség elé.

A két időpontban a közönség Nabucco-keresztmetszetet és Verdi-operagálát láthat Plácido Domingóval és a korábban meghirdetett operaházi szólisták fellépésével.

A koncert első felében a Nabucco kb. egy órás keresztmetszetének főbb szerepeit Plácido Domingo (Nabucco), László Boldizsár (Izmael), Sümegi Eszter (Abigél), Gál Erika (Fenéna) és Palerdi András (Zakariás) alakítják. 

Az est második felében részletek hangoznak el A végzet hatalma, a Don Carlos, a Macbeth, a Traviata, az Aida és A trubadúr című operákból. Közreműködik Plácido Domingo, Sümegi Eszter, Gál Erika, Sáfár Orsolya, László Boldizsár és Palerdi András. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató: Csiki Gábor) Kocsár Balázs vezényli.

A megváltott jegyek a meghirdetett gálakoncertre is érvényesek.

Főkép forrása:
Magyar Állami Operaház/Nagy Attila

További cikkek