Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Popzenei csúcs! Újra megjelenik a Beatles klasszikus válogatáslemeze

10perc.hu
2023. 10. 29.
Popzenei csúcs! Újra megjelenik a Beatles klasszikus válogatáslemeze

Az 1962-1966 (red), valamint az 1967-1970 (blue) című válogatások egyaránt két CD-n és 3 LP-n, valamint digitális csatornákon jelennek meg november 10-én, jelentősen (összesen 75 dalra) kibővített változatban.

Az eredeti kiadás 50. évfordulóján újra megjelennek a Beatles klasszikus "piros" és "kék" válogatáslemezei. A többféle formátumban elérhető anyagon szerepel az új dal, a Now and Then is, a zenekar búcsújaként, mely önálló kislemezként is megvásárolható lesz november 2-től, a B-oldalán a Love Me Do-val.

Az 1962-1966 (red), valamint az 1967-1970 (blue) című válogatások egyaránt két CD-n és 3 LP-n, valamint digitális csatornákon jelennek meg november 10-én, jelentősen (összesen 75 dalra) kibővített változatban, új sztereó mixekkel az Apple/Universal Music Records kiadásában.

A Now and Then című dal az első "új" Beatles-dal a Real Love 1996-os megjelenés óta. Ezek a dalok (a Free As A Bird-del együtt) az 1980-ban meggyilkolt John Lennon régi, hetvenes évekbeli demófelvételeinek felhasználásával készültek el.


Idén viszont – immár több mint húsz évvel Harrison halála után – Paul újra elővette a búcsúdalt      Fotó: BBC


A Free As A Bird-öt és a Real Love-ot Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr a kilencvenes évek közepén kiadott Anthology-széria keretében rögzítette, és akkor tervezték a Now and Then-t is befejezni, de utóbbi iránt Harrison nem volt túl lelkes, azért azt ekkor elvetették.

Idén viszont – immár több mint húsz évvel Harrison halála után – Paul újra elővette. A most megjelenő dal támaszkodik az 1995-ös stúdiózásokra, a George által feljátszott gitárrészekre és vokálra, valamint a Paul és Ringo által tavaly felvett új hangszerelésre. Ezek producere McCartney és Giles Martin, a legendás Beatles-producer, George Martin fia volt.

Főkép forrása:
CNN
Címkék:
#Zene

További cikkek