Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij: Az USA 800 millió dolláros segélycsomagot készít elő az ukrán dróngyártás finanszírozására

10perc.hu
2024. 10. 22.
Zelenszkij: Az USA 800 millió dolláros segélycsomagot készít elő az ukrán dróngyártás finanszírozására

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az Egyesült Államok 800 millió dolláros segélycsomagot készít elő az ukrán drónok gyártásának támogatására.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői videóbeszédében közölte, hogy az Egyesült Államok 800 millió dolláros segélycsomagot készít elő az ukrán drónok gyártásának finanszírozására - közölte a Reuters.

„Egy külön csomag is készül - 800 millió dollárnyi finanszírozás ukrán drónok gyártására” - mondta Zelenszkij, hozzátéve: „Ukrajna hálás ezért. Biztosítanunk kell, hogy a világ politikai fenyegetéseitől függetlenül Ukrajna következetesen meg tudja védeni szuverenitását és függetlenségét.” Az új csomag kiegészíti a Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kijevi látogatásakor bejelentett 400 millió dolláros katonai segítséget.

Ukrajna az orosz invázió kezdete óta a hazai fegyvergyártásra összpontosít, különösen a drónok gyártásának felgyorsítására. Zelenszkij egy külföldi fegyvergyártókkal tartott találkozón elmondta, hogy Ukrajna évente akár négymillió drónt is tudna gyártani. Hozzátette: „Ukrajna idén már 1,5 millió drón gyártására kötött szerződést.” 




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek