Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Keresztény szavazóknak üzent Donald Trump

10perc.hu
2024. 10. 22.
Keresztény szavazóknak üzent Donald Trump

Donald Trump a keresztény szavazók támogatására épít a 2024-es választások előtt, hangsúlyozva a vallásszabadság védelmét és a hite által nyújtott erőt.

Donald Trump a keresztény szavazók támogatását keresi a 2024-es választások előtt, miközben hangsúlyozza, hogy Kamala Harris kormánya korlátozni kívánja a vallásszabadságot. Az észak-karolinai rendezvényen, amelyet „11. órai hitbeli vezetők találkozójának” hirdettek meg, Trump megosztotta a merényletkísérlet tapasztalatait, mondván: „A hitem új értelmet nyert július 13-án”. Az eseményen részt vevő konzervatív lelkészek, mint például Guillermo Maldonado, Trump mellett érveltek, és arra figyelmeztettek, hogy a keresztények szellemi háborúban állnak a sötét erőkkel - közölte a The Guardian.

Trump támogatói között Ben Carson, a kampány elnöke is jelen volt, aki a világi társadalom elutasítására szólított fel. „Ez a választás arról szól, hogy világi nemzet vagyunk-e, vagy egy nemzet Isten alatt”, mondta Carson. A pennsylvaniai Butlerben tartott gyűlésen Trump hangsúlyozta, hogy Isten beavatkozott az életébe, hogy megmentse őt, és arra buzdította a keresztény szavazókat, hogy vegyenek részt a választásokon.

„Az a hírük, hogy nem arányosan szavaznak” – figyelmeztette Trump a keresztényeket. A volt elnök ígéretet tett arra, hogy az első héten belül visszavonja a Johnson-kiegészítést, amely megtiltja a nonprofit szervezeteknek, köztük az egyházaknak, hogy politikai jelölteket támogassanak. „Az első héten belül megkapják ezt a jogot” – hangsúlyozta Trump.

Trump az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről is beszélt, amelyet sokan elítéltek, mondván, hogy ez feszültségeket szülhet Izraelben és Palesztinában. „Pontosan azt fogjuk tenni, amit sokan nem akartak tőlem” – mondta Trump, aki sok evangélikus és keresztény számára fontosnak tartja Izrael támogatását.

A volt elnök emellett a transzneműek egészségügyi ellátása ellen is szót emelt, és megfogadta, hogy „történelmi lépéseket tesz a nemi ideológia mérgező mérgének legyőzése érdekében, és megerősíti, hogy Isten két nemet teremtett: férfit és nőt.” Korábban, a Prophets & Patriots podcastban, Eric Trump, aki az esemény házigazdája volt, kifejtette, hogy szerinte a vallásszabadság soha nem volt ennyire veszélyben, mint a jelenlegi kormányzat alatt.

Eric Trump kijelentette, hogy apját Isten keze vezeti, és hogy „az angyal mentette meg” őt a merényletkísérlet során. A hitszónoki találkozó egyik ötletgazdája Clay Clark volt, aki a ReAwaken America turné társalapítója. A Trump körüli hitbéli koalíció szoros kapcsolatban áll a karizmatikus prédikátorokkal és önjelölt prófétákkal, akik Trumpban megváltót látnak.

A múlt hónapban JD Vance is megjelent a Lance Wallnau Courage Tourján, egy Trump-párti sátoros ébredés keretében, amely a választások előtti hónapokban bejárta az ingadozó államokat. Az ilyen típusú nyilvános társulás, amely olyan alakokkal kapcsolatos, mint Wallnau, aki vádolta Kamala Harrist „boszorkánysággal”, kockázatos lehet, tekintve, hogy e figurák milyen nagy befolyással bírnak követőik körében.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek