Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Harris szerint Trump második ciklusa hatalmas veszélyt jelentene Amerika számára

10perc.hu
2024. 10. 15.
Harris szerint Trump második ciklusa hatalmas veszélyt jelentene Amerika számára

Kamala Harris alelnök a legutóbbi pennsylvaniai nagygyűlésén hangsúlyozta, hogy Donald Trump egy második elnöki ciklusa "óriási kockázatot jelentene Amerikára nézve".

A pennsylvaniai nagygyűlésen Kamala Harris arra figyelmeztetett, hogy egy második Trump-időszak hatalmas kockázatot jelentene az Egyesült Államokra, mivel a volt elnök a közelmúltban fegyveres erőket említett, amelyeket ellenfelei ellen vetne be. Harris elmondta, hogy Trump, aki a hatalmi pozícióját veszélyes módon használja, egyre instabilabbá válik, és azt hangoztatja, hogy akiket nem támogat, azok ellenséget jelentenek. Harris azt is kifejtette, hogy a volt elnök "káoszt" tervez az elnökválasztás napján, és javasolta, hogy a hadsereget kellene bevetni a "belső ellenségek" ellen - közölte a The Guardian.

Harris kampánya azzal a céllal indított új reklámot, amely a "The Enemy Within" (A belső ellenség) címet viseli, hogy Trump legutóbbi fenyegető megjegyzéseit ismertetesse. A 30 másodperces videóban Olivia Troye, Mike Pence korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója arra emlékezik, hogy Trump azt javasolta, hogy lőjünk le embereket az utcán, míg Kevin Carroll, a belbiztonsági minisztérium egykori tanácsadója figyelmeztetett arra, hogy egy Trump-újraválasztás esetén "ellenőrizetlen hatalom" valósulhat meg, és "szörnyű veszélyben" lennénk.

Harris az elnökválasztási kampány során egyre inkább hangsúlyozza Trump autoriter megnyilvánulásait, és egy montázst is bemutatott a választóknak, amelyben Trump a "belső ellenséget" Oroszországhoz hasonlította. Trump azt állította, hogy a demokrata politikai ellenfelei nagyobb fenyegetést jelentenek az Egyesült Államokra, mint külföldi ellenségeik. Ezen kijelentései összhangban vannak a Trump által Harrisra tett sértő megjegyzéseivel, akit "mentálisan sérültnek" nevezett, míg máskor "retardáltnak" is titulálta.

Harris kampánya emellett próbálja hangsúlyozni, hogy Trump elkerüli a mainstream médiát, míg Harris a Fox News egyik műsorában interjút ad Bret Baiernek, hogy bemutassa álláspontját. Ian Sams, Harris kampányszóvivője rámutatott, hogy Trump egy hónapja nem adott interjút mainstream médiának, és ezzel egyre inkább megpróbálja elkerülni a nyilvános vitákat.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek