Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hezbollah drón támadása: 67 sérült Izraelben

10perc.hu
2024. 10. 14.
Hezbollah drón támadása: 67 sérült Izraelben

67 ember sérült meg Izraelben a Hezbollah által indított drón támadása következtében. A drón egy Binjaminában lévő étterembe csapódott be.

67 ember sérült meg Izraelben a Hezbollah drónjának támadása következtében. A legfrissebb helyszíni információk szerint a drón Libanonból indult, és a Haifa közelében található Binjaminában csapódott be, ahol egy étterem tele volt vendégekkel. Az izraeli Channel 13 szerint a robbanás a tetőt áttörte, és sokaknak repeszsérüléseket okozott.

A United Hatzalah mentőszolgálat közlése alapján több mint hatvan sebesültet láttak el, közülük többen életveszélyes állapotban voltak. Négyen életveszélyes, öten súlyos, tizennégy fiatalkorú pedig közepesen súlyos sebesüléseket szenvedtek el. Ez a támadás a legnagyobb számú sérültet eredményezte Izraelben a tavaly októberi Hamász terrortámadás óta.

A Hezbollah vállalta a felelősséget a támadásért, állítva, hogy „támadó drónrajt indított egy Binjaminában üzemelő katonai kiképzőtábor ellen”. A Hezbollah szerint három drónt indítottak, amelyből az izraeli védelmi erők egyet Haifa közelében lelőttek, a másikat pedig a tenger fölött. Az IDF később megerősítette, hogy a drón egy katonai támaszpontot talált el, de az első jelentések szerint a halálos áldozatok és a súlyosan megsebesültek számát csak órákkal a támadás után közölték.

A Times of Israel információi szerint az izraeli radarok mindkét drónt észlelték, de a második drón a földhöz nagyon közel repült, ezért „eltűnt a radarról” - számolt be az esetről a Telex. Az IDF azt feltételezte, hogy a drón a földbe csapódott vagy elfogták a légvédelmi rendszerek, így az étterembe csapódott be, és számos embert megsebesített. Az izraeli mentőszolgálat az esetet tömegszerencsétlenségnek nyilvánította.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Izrael

További cikkek