Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Manfred Weber szerint le fogja váltani a Fideszt a Tisza Párt

10perc.hu
2024. 10. 09.
Manfred Weber szerint le fogja váltani a Fideszt a Tisza Párt

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke éles kritikával illette Orbán Viktor politikáját.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke élesen bírálta Orbán Viktor politikáját, hangsúlyozva, hogy bár a magyar miniszterelnök a nyilvánosság előtt jobbközép vezetőnek nevezi magát, valójában olyan nacionalista szövetségesei vannak, akik szembe mennek Európával - derül ki a Telex közvetítéséből.

Weber szerint Orbán hiába próbálja magát győztesként beállítani az EP-választások után, hiszen a Fidesznek csak 10 képviselője van az Európai Parlamentben. Weber szerint az Európai Néppárt és Ursula von der Leyen azok, akik képesek megreformálni az Európai Uniót. 

Magyarországon a korrupció súlyos problémát jelent, amit Weber szerint a magyarok is érzékelnek: az elmúlt években 400 ezer magyar hagyta el az országot, több ezer tanár pedig felmondott a rossz munkakörülmények miatt. 

Weber szerint Orbánt egyre inkább idegesíti, hogy Magyar Péter pártja egyre közelebb kerül a Fideszhez, és kiemelte, hogy Orbán tudja, Magyar Péter a jövő. "Magyar Péter le fogja győzni Orbánt" – zárta beszédét Weber. Emellett Weber azzal is kritizálta Orbánt, hogy figyelmen kívül hagyja Ukrajna szabadságvágyát. Szerinte Orbán, aki korábban maga is szabadságharcos volt, ma már az agresszor oldalán áll. Weber furcsállta, hogy Orbán egyetlen mondatot sem szentelt Ukrajnának a beszédében, és felemlegette, hogy két éve találkozott Putyinnal, aki nem sokkal később gyerekkórházat bombázott. Weber szerint Magyarország nem mutat szolidaritást Európa többi részével, és emiatt az ország egyre inkább elszigetelődik a kontinens politikai életétől.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek