Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Magyar Péter: "Miniszterelnök úr, mindketten tudjuk, hogy vége van"

10perc.hu
2024. 10. 09.
Magyar Péter: "Miniszterelnök úr, mindketten tudjuk, hogy vége van"

Magyar Péter, miután kezet fogott Orbán Viktorral, beszédet mondott többek között Orbán Balázsról, az ukrajnai háborúról és a Tisza Párt növekedéséről.

Magyar Péter odalépett Orbán Viktorhoz, és kezet fogott vele - közölte a 24.hu.

„Örülök, hogy legalább itt nyíltan kérdezhetem az ellenzék vezetőjeként, magyar emberek millióinak nevében” – kezdte Magyar Péter beszédét Orbánnak címezve. Magyar arról beszélt, reméli, itt végre választ kaphatnak a magyar emberek arra, hogy hogyan került oda Magyarország, ahol most tart. „Önnek minden lehetősége megvolt arra, hogy hazánk a beváltott ígéretek földje legyen” – mondta Magyar arról, hogy Orbán 14 éve többséggel vezeti Magyarországot, mégsem sikerült elérnie, hogy az ország működjön.

„Mi az európai és a nyugati klubbnak vagyunk a tagjai, akkor is, ha ön szívesebben beszél világrendszerváltásról, mint a magyar emberek valódi problémáiról” – mondta Magyar. Hozzátette, az illegális migráció elleni küzdelem valóban fontos, de szerinte nem ezért küzdenek Orbánék: erre hozta példának a Szlovákiába átengedett embercsempészek ügyét is. Magyar hozzátette: ebben a témában „kérjük, legyen őszinte, ne fogja ezt is Brüsszelre”.

Magyar Péter úgy véli, mindenkinek az ukrajnai háború lezárásán kell dolgoznia, tűzszünetre, majd béketárgyalásokra van szükség. Ettől még elfogadhatatlan Orbán Balázs kijelentése, miszerint Ukrajna nem kéne a szabadságáért harcolnia. Hazaárulásnak nevezte Orbán Balázs szavait, és hozzátette: „1956 emlékét gyalázta meg az ön mögött somolygó politikai tanácsadója.” Egyetért abban Orbánnal, hogy fontos a család és a vidék, de közben „pedofilbotrányok rázzák meg” Magyarországot. Soha ilyen kevés gyerek nem született, 60 euró a nyugdíj, demográfiai katasztrófa felé halad az ország – mondta Magyar Péter. Ázsia migránsokat hoznak be a magyarok megkérdezése nélkül, közben bezárják a vidéki postákat, születészeteket, vasútvonalakat, sorra gyulladnak ki az elavult mozdonyok – sorolta.

Orbán Balázs meggyalázta 1956 emlékét, amit mondott, azt hazaárulásnak hívják – jelentette ki Magyar Péter a miniszterelnök politikai igazgatóinak szavaira reagálva, aki most is ott ül Orbán Viktor mögött. A Tisza Párt elnöke a magyar vidék, a kórházak és a vasút lesújtó állapotáról, a széteső közszolgáltatásokról, az alacsony fizetésekről és rekordinflációról is beszélt. „Mindketten tudjuk, hogy vége van. Feltámadott a tenger, a népek tengere, és bármilyen aljas eszközhöz is folyamodnak, bármivel is fenyegetőznek, mi, a magyar emberek millióival, lépésről lépésre visszavisszük a hazánkat” – fogalmazott, hozzátéve: „nem félünk, és az idő nekünk dolgozik”.

Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek