Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megemlékezések Izraelben a Hamász támadás évfordulóján

10perc.hu
2024. 10. 07.
Megemlékezések Izraelben a Hamász támadás évfordulóján

Izraelben megemlékezések zajlanak a Hamász terrortámadás első évfordulóján, a túszok sorsa továbbra is bizonytalan.

Izrael-szerte megemlékezéseket tartanak a Hamász terrorszervezet által 2023. október 7-én végrehajtott meglepetésszerű támadás első évfordulóján, amikor több mint 1200 embert meggyilkoltak, több ezret megsebesítettek, és 264 embert elhurcoltak. Ezen túszok közül még mindig 101 ember van fogságban, és a napokban újabb tragédia történt, a 28 éves Idan Stivit életét vesztette fogságban - írta az MTI.

A megemlékezések részeként hétfő reggel Jeruzsálemben a túszok családtagjai Benjámin Netanjahu miniszterelnök háza előtt gyülekeztek. A négyezer elhurcolt közeli hozzátartozó némán követelte a túszok szabadon bocsátását. „Tudjuk, hogy túszaink helyzete kritikus” – mondta egy családtag.

Hétfő reggel az izraeli hadsereg közleménye szerint a Hamász újabb rakétatámadást próbált indítani, amelyet azonban az izraeli légierő meghiúsított. A támadások évfordulóján az izraeli hadsereg (IDF) megerősítette védelmi vonalait, elkerülve egy újabb rakétazáport. 

„A Hamász terrortámadásainak évfordulóján különösen óvatosnak kell lennünk”

– közölte az IDF.

Az elmúlt évben a háború áldozatainak száma drasztikusan megnőtt. A Hamász uralta Gázai övezetben több mint 41 ezer ember vesztette életét, míg az izraeli oldalon 728 katonát gyászoltak, és több mint 26 ezer rakétát lőttek ki Izrael területére.



Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Izrael

További cikkek