Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A „világ legrosszabb matadorja” súlyos sérüléseket szenvedett Madridban

10perc.hu
2024. 10. 07.
A „világ legrosszabb matadorja” súlyos sérüléseket szenvedett Madridban

A 27 éves perui matadort, Andrés Roca Reyt, akit többen a „világ legrosszabb matadorjaként” emlegetnek, súlyosan megsebesítette egy bika madridi bemutatkozó viadalán.

A bika hatalmas szarvát a matador combjába és fenekébe döfte, majd a levegőbe emelte, mintha egy rongybaba lenne - írta a Daily Mail.

A viadalról készült sokkoló felvételen látható, ahogy Roca Reyt felkapja a bika, majd a földre hajítja. A matador igyekezett összegömbölyödve védeni magát, de a bika újabb támadást indított, és ruháját is átdöfte, miközben vadul rázta a testét. Végül a segítők beavatkoztak, megpróbálva elterelni a figyelmét a színes kendőkkel.

Bár súlyosan megsérült, Roca Rey képes volt segítőire támaszkodva lábra állni és kimenekülni a Las Ventas arénából. Az orvosi jelentés szerint a matador gluteális és combizmai sérültek, a szciatikus idege is zúzódott, és azonnal megműtötték az aréna orvosi központjában.

Ez volt Roca Rey első bikaviadala a madridi Őszi Vásár hatodik napján, és nem ez az első alkalom, hogy súlyosan megsérült: 2016-ban már négyszer öklelte fel bika, amely miatt agyrázkódást és arccsonttörést szenvedett. Akkor is felmerült a kérdés, hogy folytatnia kellene-e pályafutását.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek