Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megváltoztatta Donald Trump Zelenszkijről alkotott véleményét

10perc.hu
2024. 10. 01.
Megváltoztatta Donald Trump Zelenszkijről alkotott véleményét

Donald Trump, a republikánus elnökjelölt, a közelmúltban kedvező véleményt formált Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről, miután személyesen találkoztak.

Donald Trump, a republikánus elnökjelölt, akinek korábban éles kritikái voltak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel szemben, most pozitív véleményét fejezte ki az ukrán vezetőről, miután személyesen találkoztak. Trump nyilatkozata szerint „jó kapcsolatom volt Zelenszkijjel. Kedvelem” - írta meg a Portfolio.

Trump a múltbeli impeachment eljárásra utalva azt mondta, hogy Zelenszkij védelmet nyújtott számára, amikor felelősségre vonási eljárás indult ellene. Az eljárás során Ukrajna kulcsszerepet játszott, mivel Trumpot azzal vádolták, hogy a katonai segélyek visszatartásával próbálta megzsarolni Zelenszkijt, hogy bizonyítékokat szolgáltasson a Biden család ukrajnai üzleteiről.

A közelmúltban tartott találkozón Trump kiemelte, hogy mindketten a háború végét szeretnék, és „szeretnénk egy fair megállapodást, és ez fair is lesz”.

Korábban azonban Trump többször is éles kritikákat fogalmazott meg Zelenszkij ellen; a találkozó előtt például „a világ legjobb értékesítőjének” nevezte az ukrán elnököt.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek