Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Látogatást tett Zelenszkij az Egyesült Államokban

10perc.hu
2024. 09. 23.
Látogatást tett Zelenszkij az Egyesült Államokban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államokba látogatott, hogy támogatást szerezzen Kijev háborús erőfeszítéseihez és bemutassa „győzelmi tervét” az amerikai vezetőknek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Amerikai Egyesült Államokba érkezett, hogy megerősítse Kijev háborús támogatását és bemutassa „győzelmi tervét” az amerikai vezetőknek, köztük Joe Bidennek, Kamala Harrisnek és Donald Trumpnak. Látogatása során részt vesz az ENSZ közgyűlésén, miközben Ukrajna sürgeti a nyugati szövetségeseket, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket biztosítsanak az orosz erők előrenyomulásának megfékezésére - írta meg a The Guardian.

Zelenszkij útja egy kritikus időszakban zajlik, amikor Oroszország jelentős előrehaladást mutat Kelet-Ukrajnában, és Kijev igyekszik biztosítani a nyugati fegyverszállításokat, amelyek döntő szerepet játszhatnak a háború kimenetelében. Az ukrán elnök New Yorkban, az ENSZ közgyűlésen mondott beszédet, amelyben a nemzetközi közösség segítségét kérte a „közös győzelem” eléréséhez, amely szerinte „egy igazságos békét” hozhat el. Zelenszkij videóüzenetében hangsúlyozta, hogy az őszi hónapok döntő jelentőségűek lesznek a háború jövője szempontjából, és most van szükség a legnagyobb nemzetközi összefogásra - közölte a Telex.

A washingtoni látogatás részeként Zelenszkij felkereste a pennsylvaniai Scranton lőszergyárat, amely kulcsfontosságú az ukrán hadsereg számára. Az üzem nagy kapacitással állít elő 155 mm-es tüzérségi lövedékeket, amelyekből Ukrajna már több milliót kapott az Egyesült Államoktól, és ezek alapvető fontosságúak a fronton zajló harcokban.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek