Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Merényletkísérlet Donald Trump ellen egy floridai golfpályán

10perc.hu
2024. 09. 16.
Merényletkísérlet Donald Trump ellen egy floridai golfpályán

Fegyveres merényletkísérlet Donald Trump ellen egy floridai golfpályán, a titkosszolgálat gyors beavatkozása megakadályozta a támadást.

Fegyveres férfit észlelt Donald Trump védelméért felelős titkosszolgálat a volt elnök golfozása közben egy floridai golfpálya közelében. A helyzet azonnal akcióra késztette a biztonságiakat, akik lövéseket adtak le, miután a "nyomozás merényletkísérletként kezeli az esetet" – közölte az FBI az atv.hu cikke szerint.

A gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült, de később a szomszédos Martin megye hatóságai elfogták. A meneküléshez használt járművet elektronikus rendszám-leolvasóval azonosították.

A támadó mindössze 250-450 méterre volt Donald Trumptól, aki éppen a Trump International Golf Club területén tartózkodott. A gyanúsított hátizsákjaiban AK-47-es gépkarabélyt találtak, és egy sportkamerát is elhelyezett a golfpálya drótkerítésénél.

A titkosszolgálat képviselője úgy nyilatkozott, hogy a volt elnököt érintő "fenyegetettségi szint magas", de Trump kampánycsapata és a titkosszolgálat is megerősítette, hogy a politikus biztonságban van. Azonnal a Mar-a-Lago rezidenciába szállították, ahol megerősítették a védelmet.

Ez nem az első merényletkísérlet Donald Trump ellen. 2023. július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városában egy kampányrendezvényen már egy támadó megsebesítette Trumpot, akkor is a titkosszolgálat akadályozta meg a súlyosabb következményeket. A jelenlegi incidens újra rávilágít a Trump körüli biztonsági intézkedések fokozott fontosságára.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek