Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egy hónap után találták meg az eltűnt túrázót

10perc.hu
2024. 09. 12.
Egy hónap után találták meg az eltűnt túrázót

Washington állam északi részén, a North Cascades Nemzeti Parkban egy túrázót sikerült megmenteni egy hónappal az eltűnése után.

A 39 éves Robert Schock augusztus 30-án került elő, miután július végén, felszerelés nélkül vágott neki a park vadonjának, és nyomtalanul eltűnt - tette közzé a CNN.

A túrázót július 31-én látták utoljára más kirándulók, ám nem volt nála felszerelés az éjszakai túléléshez. Augusztus 3-án a hatóságok megtalálták Schock autóját a Hannegan Pass parkolójában, a nyitva hagyott ablakokkal és a műszerfalon heverő pénztárcával. Kutyáját is felfedezték a Chilliwack folyó közelében, jóval távolabb az autótól.

Az elkövetkező hetekben több keresőcsapat és helikopteres egység vizsgálta át a környéket, azonban kezdetben nem akadtak Schock nyomára. Augusztus közepén a Határvédelmi Hatóság is csatlakozott a kutatáshoz, de továbbra sem találtak újabb jeleket a túrázóról.

Végül augusztus 30-án a parkőrök jelentették, hogy Schockot megtalálták a Chilliwack-medencében, életben, ám nagyon rossz állapotban. Jeff Kish, a Pacific Northwest Trail Association vezetője szerint Schocknak már csak órái lehettek hátra. „Súlyosan legyengült volt, és ha nem találunk rá időben, valószínűleg másnapra nem élte volna túl” – osztotta meg Kish a történteket.

A mentést végző csapat véletlenül bukkant Schockra, miközben egy 2022-es tűz által elpusztított ösvény helyreállításán dolgoztak. Mikor a nap végén visszaindultak táborukba, halk hangokat hallottak a folyó közelében. Bár először nem volt világos, hogy egy emberi hangot hallanak, mégis úgy döntöttek, utána néznek. Így sikerült megtalálni a férfit, aki legyengülten feküdt a folyóparton.

Az önkéntesek órákon át stabilizálták Schock állapotát, míg a mentőegységek megérkeztek és kórházba szállították. Schock túlélését részben a keresőcsapat kitartásának köszönheti, akiknek megérzése vezette őket a férfihoz. 

Főkép forrása:
Kesslyn Sander Facebook
Címkék:
#USA

További cikkek