Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ezeken a népszerű turista célpontokon súlyos pénzbírságra számíthatsz

10perc.hu
2024. 08. 19.
Ezeken a népszerű turista célpontokon súlyos pénzbírságra számíthatsz

Az utóbbi években számos európai ország, új intézkedéseket vezetett be a túlturizmus negatív hatásainak kezelésére.

 Az egyik legszigorúbb lépés a turisták szabályszegéseinek megelőzésére hozott pénzbírságok, amelyek akár 35 000 euróra is rúghatnak

- számolt be a Total Croatia.

Horvátország, melyet évente több millió turista keres fel, különösen Dubrovnik városában szembesült a túlturizmus okozta problémákkal. 

A város új szabályokat vezetett be, amelyek megtiltják például a fürdőruhában való sétálást, az engedély nélküli autózást, és a kulturális emlékek körüli étkezést. 

Ezek a szabályok megszegése komoly pénzbírságokat vonhat maga után, így a turistáknak érdemes figyelniük a helyi előírásokra.

Olaszországban Velence szintén szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy megvédje történelmi központját. A város belépődíjat vezetett be a látogatók számára, és további szabályokat hozott a túracsoportok méretére és a hordozható hangszórók használatára vonatkozóan. Róma szintén bekeményített, megtiltva a félmeztelen sétálást, a rendetlenséget okozó ételek fogyasztását és a szerelmi zárak elhelyezését.

Görögországban Athén korlátozta az Akropolisz látogatóinak számát, míg Szantorini és Mykonos szigetein is különböző intézkedéseket hoztak a turisták áramlásának csökkentésére. Spanyolországban Barcelona új turisztikai adót vezetett be, és csökkentette a tengerjáró hajók számát a kikötőkben.

A népszerű turisztikai célpontok egyre inkább próbálnak megoldásokat találni a túlturizmus problémájára, miközben a látogatókra is nagyobb figyelmet fordítanak a helyi szabályok betartásának érdekében. 

Címkék:
#Turizmus

További cikkek