Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lemondott a Secret Service igazgatója

10perc.hu
2024. 07. 24.
Lemondott a Secret Service igazgatója

A Trump elleni merényletkísérlet miatt mondott le az amerikai Secret Service igazgatója.

Kimberly Cheatle, a Secret Service igazgatója lemondott posztjáról, miután az ügynöksége nem tudta megakadályozni a Donald Trump elleni merényletet egy pennsylvaniai kampánygyűlésen július 13-án. Mind a republikánusok, mind a demokraták lemondásra szólították fel - közölte a CNBC alapján a Telex.

Cheatle a lemondásáról szóló levelében kifejtette: „A közelmúlt eseményeinek fényében nehéz szívvel hoztam meg a döntést, hogy lemondok az igazgatói posztról.” Elismerte, hogy az ügynökség kudarcot vallott július 13-án, és teljes felelősséget vállalt az eseményekért.

A képviselőház bizottsága hétfőn hallgatta meg Cheatle-t, ahol először nem volt hajlandó lemondani. A meghallgatáson bevallotta, hogy a Secret Service a Ronald Reagan elleni 1981-es merényletkísérlet óta nem követett el ekkora hibát. Bár vállalta a felelősséget, kijelentette, hogy még mindig ő a legalkalmasabb az igazgatói pozíció betöltésére.

A republikánus és demokrata képviselők egyaránt részletes válaszokat követeltek tőle a merényletkísérlet napján elkövetett hibákról. Cheatle többször nem tudott konkrét válaszokat adni a támadás körülményeiről, mondván, hogy neki is hasonló kérdései vannak. Hozzátette, hogy a részletes válaszok csak az FBI nyomozásának lezárása után várhatóak.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#USA

További cikkek