Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Fülkötést raktak magukra Donald Trump hívei

10perc.hu
2024. 07. 19.
Fülkötést raktak magukra Donald Trump hívei

A volt elnökkel szolidálva fülkötést rakott magára több republikánus szavazó.

Új divathullám söpört végig a republikánusok körében: a július 15–18. között tartott republikánus kongresszuson Trump támogatói fehér kötést viseltek a jobb fülükön, ezzel kifejezve szolidaritásukat a volt elnökkel  - közölte a Telex.

A kongresszus végén Donald Trump hivatalosan is elfogadta a párt elnökjelölti posztját. A volt elnököt egy merénylő megsebesítette egy pennsylvaniai kampányeseményen, és bár a lövés csak a fülét találta el, a támadás súlyos következményekkel járt: egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek. A támadás után a fülkötés és Trump ökölbe szorított keze szimbólummá vált a kampányban. J. D. Vance, a frissen bejelentett alelnökjelölt is nagy beszédet tartott a kongresszuson, hivatalosan elfogadva a felkérést, Trumpot méltatva.

A republikánus kongresszus során számos politikus és Trump támogatója gyűlt össze, hogy megmutassák elkötelezettségüket és szolidaritásukat. Donald Trump merényletének híre gyorsan elterjedt, és az esemény szimbolikája mély nyomot hagyott a résztvevőkben. J. D. Vance beszédében kiemelte, hogy Trump elviselte a rágalmakat és az üldözést, és amikor felállt a lövöldözés után, egész Amerika felállt vele együtt. A kongresszus és az azt követő események tovább erősítették Trump támogatottságát és a republikánus közösség összetartását.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek