Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Titokban tervelhették ki Biden leváltását

10perc.hu
2024. 07. 17.
Titokban tervelhették ki Biden leváltását

Több forrás szerint is terv születhetett Joe Biden amerikai elnök leváltására.

Nancy Pelosi volt házelnök állhat a Biden leváltását célzó titkos terv mögött, amelyet a párt bennfenteseivel együtt dolgozhatott ki. Pelosi a múlt héten egy interjúban nem támogatta Biden jelöltségét, ami felveti a kérdést, hogy valóban színfalak mögött dőlnek el a demokraták döntései - közölte az economx.

Bár Joe Biden, a jelenlegi elnök korábban jelezte, hogy nem szándékozik visszalépni a jelöltségtől, első elnöki vitán mutatott szereplése megosztotta a táborát, miközben a republikánus oldal egységesebbé vált Trump elleni merénylet kapcsán.

A Politico cikke szerint Pelosi annyira meg van győződve arról, hogy Biden veszíteni fog a választásokon, hogy saját kezébe vette az irányítást. A lap értesülései szerint Pelosi már az elnöki vita óta azon dolgozik a színfalak mögött, hogy más kerüljön Biden helyére. Jonathan Martin, a cikk szerzője, egy Pelosi kollégájára hivatkozva úgy fogalmazott, hogy a volt házelnök nyíltan beszélt Hakeem Jeffries kisebbségi vezetővel, ami további spekulációkra ad okot.

Jeffries a demokrata törvényhozóknak címzett levelében azt írta, hogy négyszemközt beszélt Bidennel, és közvetlenül kifejezte a frakció meglátásait és következtetéseit. Mindebből azonban nem derül ki, hogy a frakció ténylegesen félreállítaná-e a jelenlegi amerikai elnököt. A Politico szerzője arról is beszámol, hogy Pelosi nagynevű demokratákkal is tárgyalhatott, és egy korábban megválasztott tisztségviselőnek állítólag azt mondta, hogy a Demokrata Párt tönkretétele nem lehet Biden örökségének része.

Pelosi múlt szerdán az MSNBC műsorában úgy fogalmazott, hogy Biden dönt arról, hogy megy-e vagy marad. Ugyanezen a napon valamivel később Pelosi képviselője egy nyilatkozatban is megismételte a volt házelnök szavait. Összesen 18 képviselőházi és egy szenátusi demokrata tisztségviselő szólította fel lemondásra Joe Bident a nyilvánosság előtt, miután a regnáló amerikai elnök gyengén szerepelt az első elnökjelölti vitán.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek