Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Donald Trump elleni merénylet után sorra szólalnak meg az európai országok vezetői

10perc/MTI
2024. 07. 14.
A Donald Trump elleni merénylet után sorra szólalnak meg az európai országok vezetői

A Donald Trump elleni támadást követően több vezető is kifejezte felháborodását és szolidaritását.

Donald Trumpot kiengedték a kórházból, miután szombat este a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen fegyveres támadás érte. A volt elnök a fülén lőtt sérülést szenvedett, de az eset nem járt súlyos következményekkel számára. Az incidens során azonban egy másik ember meghalt, és ketten életveszélyesen megsebesültek.Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az X-en közzétett üzenetében mély megdöbbenését fejezte ki, hangsúlyozva, hogy "a demokráciában nincs helye politikai erőszaknak".

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szintén az X-en ítélte el a támadást, és elfogadhatatlannak nevezte a politikusok elleni erőszakcselekményeket.

Roberta Metsola, a leköszönő Európai Parlament elnöke ugyancsak az X-en adott hangot megdöbbenésének, elítélve a politikai erőszakot, amelynek mint leszögezte - "nincs helye társadalmainkban".

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is aláhúzta, hogy a politikai erőszak elfogadhatatlan egy demokráciában, és élesen elítélte a támadást.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadó, egy 20 éves férfi, több lövést is leadott a volt elnökre. A hatóságok a helyszínen ártalmatlanították a támadót.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek