Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egy orosz pilóta feladta a gyermekkórház támadásáért felelősöket

10perc.hu
2024. 07. 12.
Egy orosz pilóta feladta a gyermekkórház támadásáért felelősöket

Elege lett az egyik orosz katonának, titkos dokumentumokat adott át az ukránoknak.

Az ukrán védelmi hírszerzés információi szerint egy orosz katonai pilóta, a kijevi Okhmatdyt gyermekkórház elleni július 8-i orosz légi csapás után, felháborodva az eseményen, kapcsolatba lépett velük és átadott számos titkos dokumentumot - írja az Ukrainska Pravda külföldi lap. Az orosz 22. nehézbombázó hadosztály pilótája, akinek egysége ismert városi célpontok elleni támadásokról, köztük Kh-101-es rakéták használatáról, döntött úgy, hogy megosztja az ukrán hírszerzéssel az egysége tevékenységére vonatkozó részletes információkat.

Az átadott anyagok között szerepeltek parancsnoki személyzet tagjainak személyes fotói, különböző vezető tisztek személyes aktái, amik az orosz katonák és azok családtagjaikra vonatkozó személyes adatokat is tartalmazzák.

Ezek az adatok lehetővé tették Ukrajna számára, hogy azonosítsa és dokumentálja azokat az orosz katonai vezetőket, akik felelősek voltak a gyermekkórház elleni támadásért.

Az ukrán védelmi hírszerzés hangsúlyozta, 

hogy az átadott dokumentumok, a legértékesebb információi közé tartoznak.

Emellett az RTL azt is kiszúrta, hogy a lap két képet is közölt az X-en.

Az egyiken mindenki be van számozva, vélhetően az ukrán hírszerzés ennek alapján azonosította a háborús bűncselekmény felelőseit - írták.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek