392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Amerikai hírszerzés: Irán meg fogja támadni Izraelt

10perc.hu
2024. 04. 11.
Amerikai hírszerzés: Irán meg fogja támadni Izraelt

Akár a napokban is kirobbanhat a konfliktus.

Az Egyesült Államok hírszerzése úgy véli, hogy az iráni támadás Izrael ellen közeleg, és akár a következő napokban is megtörténhet - közölte a The Times of Israel.

A Bloomberg jelentése szerint az amerikai hírszerzési értékelések alapján az iráni támadás magas pontosságú rakétákat és drónokat is felhasználhat, melyek katonai és kormányzati célpontokat céloznának meg Izraelben. 

Az egyik forrás szerint már csak az a kérdés, hogy mikor, és nem az, hogy mikor fog Irán támadni Izraelre. 

Ezenkívül, külön értesülések szerint Michael Kurilla tábornok, az Amerikai Középső Parancsnokság vezetője várhatóan csütörtökön látogatást tesz Izraelben, hogy konzultáljon Yoav Gallant védelmi miniszterrel és más tisztségviselőkkel az iráni támadás fenyegetéséről. A jelentések szerint az Egyesült Államok és Izrael különböző szervezeteinek tisztviselői az utóbbi néhány napban kapcsolatban álltak egymással, mivel mindkét ország felkészül egy esetleges válaszra az április 1-jén történt állítólagos izraeli támadásra, amely Damaszkuszban egy iráni konzulátus épületét érte, ahol a Forradalmi Gárda (IRGC) tagjai tartózkodtak.

 Joe Biden amerikai elnök ismételten megerősítette Amerika elkötelezettségét Izrael biztonsága mellett az iráni fenyegetésekkel szemben. "Ahogy Netanjahu miniszterelnök úrnak is mondtam, Izrael biztonsága iránti elkötelezettségünk az Irán és megbízottjai által jelentett fenyegetésekkel szemben vasszilárd" - mondta Biden. "Hadd ismételjem meg, vasszilárd. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy megvédjük Izrael biztonságát."

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek