392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Több mint 600 embert temettek be a romok a tajvani földrengés után

10perc.hu
2024. 04. 04.
Több mint 600 embert temettek be a romok a tajvani földrengés után

A földrengés több áldozatot is követelt.

A szerdai erős, 7,4-es erősségű tajvani földrengés áldozatainak száma csütörtökön 10 emberre emelkedett, és több tucatnyian eltűntek - közölték tajvani tisztviselők.

Mint ahogy azt korábban is megírtuk, szerdán reggel 8 óra előtt bekövetkezett földrengés epicentruma Hualien városa közelében volt a keleti parton. A Richter-skála szerint 7,4-es erősségű rengést több mint 100 utórengés követte, köztük egy 6,5-ös erősségű.

A katasztrófa súlyos károkat okozott Hualien térségében. Több épület összeomlott, köztük a Silks Place Taroko szálloda és a Tien Hsiang Ifjúsági Tevékenységi Központ. A csapdába esett emberek listáján 611 személy szerepel, akiket a hegyvidéken rekedten találtak.

A mentőcsapatok helikopterekkel és mentőautókkal érkeztek a helyszínre, hogy megkezdjék a kutatást és a mentést. A kutatók hét embert értek el a szállodában eltűnt személyek közül, egy ember lába eltört. Légikamerák másokat is észleltek egy kisbuszban a tajvani 8-as főúton.

A mentőakciót nehezíti a kedvezőtlen időjárás. A hatóságok a Meteorológiai Ügynökségtől kérték a legfrissebb időjárás-előrejelzést, hogy megtudják, mikor tudnak mentőcsapatokat és felszerelést küldeni Tianxiang területére - írja az ABC News.


Főkép forrása:
Nortfoto
Címkék:
#Földrengés

További cikkek