Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Tűz ütött ki egy isztambuli klubban

10perc.hu
2024. 04. 03.
Tűz ütött ki egy isztambuli klubban

Isztambulban, Törökországban egy éjszakai klubban tűz ütött ki nappali felújítási munkálatok során, legalább 29 ember életét követelve.

A tűz a Besiktas kerületben, Isztambul európai oldalán lévő 16 emeletes tömbben keletkezett a Gonenoglu utcán, Isztambul Gayrettepe negyedének forgalmas részén. A tűz a Masquerade Clubban ütött ki - közölte a CNN.

A tűz a földalatti épületben zajló felújítási munkálatok során keletkezett, oka egyelőre nem tisztázott, a hatóságok vizsgálatot indítottak.  A török hatóságok nyolc embert őrizetbe vettek a tűzzel összefüggésben, köztük az éjszakai klub üzletvezetőjét, könyvelőjét és partnereit, valamint a felújítással kapcsolatos fémmunkások felelősét.

Yilmaz Tunc igazságügyi miniszter elmondta, hogy a hatóságok bizonyítékokat gyűjtenek a helyszínen. "Egy 3 munkabiztonságra és tűzre szakosodott szakértői csapat is folytatja munkáját a tűz okának megállapítására" - írta Twitteren.

Ekrem Imamoglu, Isztambul polgármestere közösségi médiában fejezte ki részvétét. "Isten nyugosztja meg azoknak a polgártársainknak a lelkét, akik életüket vesztették" - írta Twitteren.

Főkép forrása:
Ekrem İmamoğlu (Twitter)

További cikkek