395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Halálos lövöldözés történt a Kansas City Chiefs ünnepi parádéján

10perc/MTI
2024. 02. 15.

Többen életveszélyest sérülést szenvedtek a Kansas City Chiefs ünnepi fogadásán történt lövöldözés sebesültjei közül.

Az egy halálos áldozat mellett több mint 20 sebesültje van a Kansas City-ben szerda délután történt lövöldözésnek, amely a város bajnokságot nyerő amerikaifutball-csapatának ünneplésén tört ki; 15 ember életveszélyes sérüléssel került kórházba - hangzott el a szerda este tartott sajtóértekezleten.

Ross Grundyson, a nagyváros tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a sebesültek között 8 gyermek van.

Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke arról számolt be, hogy három embert vettek őrizetbe, a nyomozók fegyvereket foglaltak le, ám a támadás lehetséges indítékáról nem beszélt.

A tömegrendezvényt 800 rendőr biztosította

A hatóságok egyelőre szemtanúk jelentkezését is várják, hogy az eset részleteire fény derüljön. Helyi idő szerint szerda délután a városban felvonuló ünneplő tömeg közvetlen közelében a főpályaudvar közelében tört ki a lövöldözés.

A Kansas City Chiefs csapata vasárnap a San Francisco legyőzésével megnyerte az Egyesült Államok professzionális amerikaifutball bajnokságának döntőjét, a Super Bowlt, így megvédte tavalyi címét. A győztes csapatot otthonában a becslések szerint 1 millió vörös mezbe öltözött szurkoló ünnepelte Kansas City belvárosában.

A Kansas City Chiefs csapata az esetet "érzéketlen erőszaknak" nevezte

Az incidens idején a csapat tagjai közül többen még az ünneplésre állított színpadon voltak, de a közlemény szerint közülük nem sérült meg senki. Az ünneplő tömegben tartózkodott Missouri állam kormányzója és felesége, egyiküknek sem esett baja, és a kormányzó közleményben mondott köszönetet a hatóságok szakszerű munkájáért.

A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták. A Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak.

Ez az a pillanat, amikor kitört a lövöldözés a Kansas City Chiefs Super Bowl parádéján:

Ezen a felvételen pedig az látható, ahogy a Kansas City Chiefs szurkolói leteperték az egyik lövöldözőt:

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek