Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ételosztással és alattvalókkal való teázással ünnepli 75. születésnapját III. Károly

10perc.hu
2023. 11. 14.
Ételosztással és alattvalókkal való teázással ünnepli 75. születésnapját III. Károly

A brit király kifejezett kívánságára nem előzte meg és nem is kíséri országos ünnepségsorozat a neves napot, ugyanakkor "szomorú szívvel" vette tudomásul, hogy nem köszönti fel személyesen másodszülött fia, Harry sussexi herceg.


Hetvenötödik születésnapját ünnepli ma III. Károly király, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának uralkodója. Károly Fülöp Artúr György, II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburghi herceg elsőszülött fia, aki trónörökösként a walesi herceg címét viselte, 1948. november 14-én született a londoni Buckingham-palotában.

A Royal Mint, vagyis az angol királyi pénzverde kedden különleges, öt font névértékű ezüstérmét hoz forgalomba korlátozott számban. Az egyedi tervezésű érme előoldalán Károly portréja, hátoldalán a 75-ös szám látható stilizált tölgylevelekkel és szarkalábbal övezve.

A keddi királyi születésnapot III. Károly kifejezett kívánságára nem előzte meg és nem is kíséri országos ünnepségsorozat. A király és hitvese, Kamilla a nyugat-angliai családi rezidenciáján, Highgrove-ban látott vendégül élő klasszikus zenével kísért hétfő esti teára több helybéli lakost, akik Károllyal egy napon ünneplik 75. születésnapjukat.


III. Károly és Kamilla személyesen keres fel egy élelmiszerosztó helyet, ahol a rászorulók juthatnak élelemhez     Fotó: Instagram/theroyalfamily


A hajléktalanok megsegítésére alakult Big Issue magazin hétfőn a király első oldalas portréjával jelent meg, és az uralkodó a folyóiratban közölt írásában hirdette meg hivatalosan a Coronation Food Project nevű nagyszabású programot, amelynek elsődleges célja az élelmiszerpazarlás megszüntetése. Ma III. Károly és Kamilla személyesen keres fel egy élelmiszerosztó helyet, ahol a rászorulók juthatnak élelemhez, és a Coronation Food Project e program keretében veszi kezdetét a gyakorlatban is.

Udvari bennfentes források szerint a király "szomorú szívvel" vette tudomásul, hogy 75. születésnapján nem csatlakozik a jókívánságaikat személyesen kifejező családtagokhoz másodszülött fia, Harry sussexi herceg, aki csaknem négy éve felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként végzett munkájával, és amerikai feleségével, Meghan hercegnővel együtt Kaliforniába költözött.

Harry viszonya azóta is feszült a család többi tagjával, mindenekelőtt bátyjával, Vilmos trónörökössel, és a helyzeten csak rontott a sussexi herceg által néhány hónapja megjelentetett, a királyi család életéről kényes részleteket feltáró könyv.

Főkép forrása:
Instagram/theroyalfamily

További cikkek