386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Terror Brüsszel belvárosában! A két svéd szurkolót meggyilkoló támadót lelőtte a belga rendőrség

10perc.hu
2023. 10. 17.
Terror Brüsszel belvárosában! A két svéd szurkolót meggyilkoló támadót lelőtte a belga rendőrség

A belgiumi válságközpont tájékoztatása szerint Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget.

Két ember életét vesztette egy lövöldözésben hétfőn este Brüsszel belvárosában - közölte a belga rendőrség. A helyi sajtóban amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy narancssárga ruhákba öltözött, elektromos rollerral érkezett férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében puskájából – írta az economx.hu.

Egy belga lap szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar. Az interneten megjelent egy videófelvétel is az állítólagos elkövetőtől.

„Nevem Abdesalem Al Guilani és Allah harcosa vagyok. Az Iszlám Államtól (dzsihadista szervezet) vagyok. Szeretjük, akik szeretnek minket, és gyűlöljük, akik gyűlölnek minket. A vallásunkért élünk és azért is halunk meg. Alhamdullilah. Testvéretek a muszlimok nevében állt bosszút. Három svédet öltem meg eddig. Alhamdullilah. Igen, három svédet” – hangoztatta a férfi a felvételen.

A BBC arról ír, a rendőrség lelőtt egy férfit a hétfő esti brüsszeli terrortámadás után, azt viszont még erősítették meg, hogy valóban a támadót kapták el. A belga média szerint a lelőtt férfi a hétfő esti merénylő, akit Abdeslem Lassoued-ként neveztek meg. A férfit egy kávézóban lőtték le Schaerbeekben, mely feltételezhetően a terrorista lakóhelye is volt.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek