Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Rendkívüli állapotot hirdettek Pozsonyban

10perc.hu
2023. 10. 08.
Rendkívüli állapotot hirdettek Pozsonyban

A döntés amiatt született, mert artanak attól, hogy menekültek nagyobb csoportjai összpontosulnak a határok lezárása miatt.

A pozsonyi városvezetés rendkívüli állapotot hirdetett a tranzitmigráció miatt Pozsonyban, írja az Új Szó. A lap idézi a szlovák főváros szóvivőjét, Peter Bubla a TASR hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy:

"amiatt, hogy a szomszédos országok lezárták a határaikat, a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyerekes anyák kezdenek a fővárosban összpontosulni.

A rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi, hogy a város operatívabban és hatékonyabban tudja kezelni a szükséges segítségnyújtást - érvelt a szóvivő. A pozsonyi vezetés a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatallal, valamint helyi civil szervezetekkel együttműködve segít a kisgyermekes anyák elszállásolásában, élelemmel és a szükséges gyógyszerekkel való ellátásban."

Szlovákia a héten határozott úgy, hogy újra bevezeti a határellenőrzést schengeni belső határain Magyarország és Lengyelország felé. A fokozott határellenőrzést azután rendelte el Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök, hogy keddről szerdára Bécs és Prága is ellenőrzéseket vezetett be a Szlovákiával közös határán, amiről a 10perc.hu hírportálon is beszámoltunk korábban.

További cikkek