393.25 Ft

363.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bosszúhadjáratra készül a kurdok ellen a török hadsereg!

10perc.hu
2023. 10. 05.

A vasárnapi öngyilkos merénylet elkövetőjeként a Törökország és az Európai Unió által is terrorszervezetnek minősített PKK jelentkezett.

Szíriából érkezett Törökországba az ankarai merénylet két elkövetője - közölte a török külügyminiszter. Hakan Fidan leszögezte, hogy a török fegyveres erők választ fognak adni a támadásra. A külügyminiszter egyúttal felszólított minden érdekelt felet, maradjon távol a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és az Ankara által a PKK fegyveres szárnyának tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia által ellenőrzött szíriai és iraki létesítményektől, melyeket katonai célpontoknak minősített.

Egy öngyilkos merénylő vasárnap robbantotta fel magát Ankarában, a török belügyminisztérium épülete előtt, társát agyonlőtték. A robbantást követő lövöldözésben két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadás elkövetőjeként a Törökország és az Európai Unió által is terrorszervezetnek minősített PKK jelentkezett, a hatóságok pedig a héten már több tucatnyi, a gyanú szerint PKK-val kapcsolatban álló embert vettek őrizetbe országszerte.

Mindeközben a török hadsereg bejelentette, hogy vasárnap óta a PKK 36, Észak-Irakban található támaszpontja ellen intézett támadást. Törökország 2016 és 2019 között három nagyobb műveletet intézett Szíria északi része ellen az ott aktív kurd milíciák ellen.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek