Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hitted volna? Fegyverekkel ajándékozta meg egymást Putyin és Kim Dzsongun

10perc.hu
2023. 09. 15.
Hitted volna? Fegyverekkel ajándékozta meg egymást Putyin és Kim Dzsongun

Putyin egy orosz puskát adott ajándékba az észak-koreai diktátornak, cserébe ő is kapott egy észak-koreai gyártmányú fegyvert.

Vlagyimir Putyin orosz-elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető puskát adtak egymásnak ajándékba – közölte a Kreml, miután a két diktátor csúcstalálkozót tartott Oroszország távol-keleti részén. A Guardian szerint Putyin a legkiválóbb minőségű orosz puskát adta ajándékba Kim Dzsongunnak. Cserébe ő is kapott egy észak-koreai gyártmányú puskát.

Putyin emellett egy olyan űrutazáshoz használatos kesztyűt is adott Kimnek, amely már többször járt az űrben. Kim Dzsongun az oroszországi találkozójukon meghívta Putyint Észak-Koreába, Putyin pedig elfogadta a meghívást – jelentette a KCNA phenjani állami média.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője bejelentette, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter októberben Észak-Koreába látogat. Arról nem számolt be, amiről nyugati szakértők már hetek óta beszélnek, hogy Oroszország hagyományos fegyvereket, köztük tüzérségi lövedékeket kér Észak-Koreától élelmiszerért és nyersanyagokért cserébe.

Mindenesetre Putyin annyira megszokta a diktátorok társaságát, hogy ma fogadja Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnököt. Azt nem tudni, hogy a Wagner téma lesz-e közöttük, de műholdfelvételek szerint bontják a Wagner-zsoldoscsoport fehéroroszországi bázisát.

Főkép forrása:
KCNA

További cikkek