Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin legjobb tanítványa! Kadirov élve temettethette el háziorvosát, mert állítólag megmérgezte őt

10perc.hu
2023. 09. 14.
Putyin legjobb tanítványa! Kadirov élve temettethette el háziorvosát, mert állítólag megmérgezte őt

Elhan Szulejmanovot – aki a csecsen hadúr kormányának helyettes vezetője is volt 2022 októberéig - lassan egy éve nem látta senki, és nem is hallottak felőle.

Oroszországi jelentések szerint eltűnt a Ramzan Kadirovhoz közel álló férfi, akit a csecsen vezető megmérgezésével gyanúsítanak. Elhan Szulejmanovot lassan egy éve nem látta senki, és nem is hallottak felőle. Az orosz bloggerek híresztelése szerint Ramzan Kadirov helyettese eltűnt, és a gyanú szerint Kadirov parancsára gyilkolták meg. Szulejmanov nemcsak a csecsen vezér magánorvosa, de kormányának is helyettes vezetője volt 2022 októberéig – írja az Euronews.

A pletykák szerint Kadirov egészségi állapota romlik, állítólag veseproblémákkal is küzd. Azt gyanította, hogy a rosszabbodást Szulejmanov idézte elő, Kadirov szerint a háziorvosa injekciósorozattal mérgezte meg őt. Szulejmanov eltűnése óta a csecsen hadúr Dubajban fordul orvosi segítségért.

A volt miniszterelnök-helyettes korábban aktív volt az Instagramon, de 2022. októberi menesztése óta nem adott hírt magáról, és semmit nem tudni a sorsáról. A csecsen forrásokra hivatkozó VChK-OGPU azt írta, hogy Szulejmanovot élve temették el, előtte pedig kínszenvedésnek tették ki őt.


Elhan Szulejmanovot lassan egy éve nem látta senki, és nem is hallottak felőle     Fotó: X (Twitter)


Dmitrij Gudkov orosz ellenzéki politikus úgy véli, Moszkva következő áldozata Ramzan Kadirov csecsen vezető lehet – számolt be az Index. Kadirov megítélése sokat romlott a Putyinhoz hű titkosszolgálati és politikai körökben, aminek az oka, hogy Kadirov sokáig Prigozsin szövetségesének számított, és kiállt mellette, amikor az egykori Wagner-vezér kemény kritikával illette az orosz védelmi minisztériumot.

A politikus biztos abban, hogy elkerülhetetlen a konfliktus az orosz vezetés és Ramzan Kadirov között, ugyanis a csecsen hadúr ma az orosz államiság egyik legnagyobb ellenfele. Jól felkészült magánhadsereg áll a rendelkezésére, ezenfelül befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik az orosz biztonsági apparátuson kívül is. Ez sokaknak nem tetszik, emiatt folyamatosan nő a belső feszültség.

Főkép forrása:
Telegram

Hirdetés

További cikkek