Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ursula von der Leyen: „Az EU-nak vissza kell nyernie az európaiak bizalmát”

10perc.hu
2023. 09. 13.
Ursula von der Leyen: „Az EU-nak vissza kell nyernie az európaiak bizalmát”

Az uniós javaslattevő és végrehajtó testület elnöke a jövő évi európai parlamenti választások előtti utolsó beszédét mondta el az Európai Unió helyzetéről.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke elkezdte kampányát. „A jelenlegi bizonytalan világban Európának ismét el kell nyernie az európaiak bizalmát, mégpedig azáltal, hogy foglalkozunk törekvéseikkel és aggodalmaikkal" - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Az uniós javaslattevő és végrehajtó testület elnöke a jövő évi európai parlamenti választások előtti utolsó beszédét mondta el az Európai Unió helyzetéről. A több mint egyórás felszólalásban egyebek között kifejtette: az EU eddigi legambiciózusabb projektje az európai zöld megállapodás, amelynek célja, hogy 2050-re Európa legyen az első klímasemleges kontinens.

„Ez a törekvés már az európai gazdaság központi eleméve vált, és az uniós ipar készen áll arra, hogy "a zöld átmenetet lendületbe hozza" – fogalmazott Ursula von der Leyen. Hangsúlyozta, hogy továbbra is biztosítani kell a zöld megállapodás előrehaladását - méltányos átmeneten keresztül -, ez a jövő generációi számára különösen fontos, hogy egészséges bolygón élhessenek.

Főkép forrása:
X (Twitter)

További cikkek