Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Huszonkét évet kapott a Capitolium ostromáért a zavargásokat irányító Proud Boys-vezető

10perc.hu
2023. 09. 06.
Huszonkét évet kapott a Capitolium ostromáért a zavargásokat irányító Proud Boys-vezető

Enrique Tarrio 2021. január 6-án nem tartózkodott Washingtonban, az ügyészség a bírósági eljárás során ugyanakkor igazolni tudta, hogy ennek ellenére ő volt az események egyik mozgatója.

Hiába ismerte el Enrique Tarrio, hogy hibázott, hiába kért elnézést a rendőrségtől és várt könyörületet a bírótól, mindez utóbbit egyáltalán nem hatotta meg. A bíró 22 év börtönre ítélte a 2021. január 6-i washingtoni zavargások egyik irányítójának tartott férfit, ami a legsúlyosabb ítélet a Capitolium ostromával végződő események miatt születettek közül.

A január 6-i eseményekkel összefüggésben az eddigi legsúlyosabb börtönbüntetést egy másik szélsőséges szervezet, az Oath Keepers korábbi vezetőjére, Stewart Rhodes-ra szabta ki a bíróság, akinek 18 évet kell börtönben töltenie.


A Proud Boys két másik vezetőjére, Ethan Nordeanre és Zachary Rehlre a bíró múlt héten 18 és 17 év büntetést szabott ki     Fotó: Sky News/AP


A Proud Boys radikális szervezet korábbi első számú vezetője 2021. január 6-án nem tartózkodott Washingtonban, az ügyészség a bírósági eljárás során ugyanakkor igazolni tudta, hogy ennek ellenére ő volt az események egyik mozgatója.

Tarriót és három társát májusban államellenes szervezkedésben találta bűnösnek az esküdtszék. A Proud Boys három másik vezetőjére, Ethan Nordeanre, Joseph Biggsre és Zachary Rehlre a bíró múlt héten 18, 17 és 17 év büntetést szabott ki, súlyosbító tényezőként terrorcselekményt is figyelembe véve. Egy ötödik vádlott, Dominic Pezzolla, akit az államellenes szervezkedés vádja alól felmentettek, erőszakos cselekményekért 10 év börtönt kapott szintén múlt héten.

Főkép forrása:
Sky News/AP

További cikkek