Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már csak ez hiányzik a világnak! Felmerült a közös orosz – észak-koreai hadgyakorlat…

10perc.hu
2023. 09. 05.
Már csak ez hiányzik a világnak! Felmerült a közös orosz – észak-koreai hadgyakorlat…

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, Oroszország minden szomszédjával tarthat közös katonai manővereket, ez alól Észak-Korea sem kivétel.

Most könnyen mondhatnánk, hogy megtalálta a zsák a foltját, avagy ha a diktátorok összefognak egymással… Ugyanis létrejöhet az, ami a világ egyik legrosszabb rémálma: Kim Dzsong Un észak-koreai és Vlagyimir Putyin orosz vezető hadai egyesülhetnek.

No, nem végleg, hiszen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nem zárta ki egy orosz-észak-koreai hadgyakorlat lehetőségét. Mint mondta, Oroszország minden szomszédjával tarthat közös katonai manővereket, ez alól Észak-Korea sem kivétel.


Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor és Szergej Sojgu orosz hadügyminiszter phenjani találkozója Fotó: BBC/AFP

„Mindenkivel tárgyalunk erről, beleértve a KNDK-t is. Miért ne? Ők a szomszédaink. Jobb békében és harmóniában élni a szomszédainkkal, különösen egy ilyen szomszéddal, amellyel elég sok minden köt össze bennünket, mind a történelemben, mind az életben" - fogalmazott a tárcavezető.

Sojgu még a júliusi phenjani tárgyalásai alatt, az észak-koreai fővárosban a koreai háború befejezésének 70. évfordulója alkalmából megtartott rendezvényeken adta át Putyin orosz elnök üzenetét Kim Dzsong Unnak.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek