393.25 Ft

363.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Néha megéri sittre kerülni? Máris több, mint hétmillió dollárt kaszált Donald Trump a börtönfotójával

10perc.hu
2023. 08. 29.

Az egykori amerikai elnök kampánystábja gyorsan áruba bocsájtotta a képet és úgy tűnik, jól tippeltek, mert 7,1 millió dollárnyi adományt gyűjtöttek össze azóta.

Donald Trump történelmet írt azzal, hogy ő lett az első egykori elnök, akiről rendőrségi fotó készült, miután formálisan letartóztatták ama vádak nyomán, hogy Georgia államban megpróbálta érvényteleníteni a 2020-as elnökválasztási eredményeket. A 77 éves Donald Trumpot idén negyedszer tartóztatták le, de korábban New Yorkban, Miamiban és Washingtonban nem készült róla őrizetbe vételi fotó - számolt be az Infostart.

De ha már letartóztatták, akkor gyorsan üzletet is csinált belőle. Bejött Trumpnak a "mugshot", azaz a letartóztatás utáni rendőrségi fotó, ami megannyi hírességről készült már Elvis Presley-től kezdve, Martin Luther Kingen, Bill Gatesen, Hugh Granton át a manapság a méltóság és sztoikusan nyugodt férfiasság jelképének számító Keanu Reevesig. És, hogy a nőket se hagyjuk ki: Lindsey Lohan, Cher, Paris Hilton és Khloé Kardashian is lencsevégre került. No, és persze olyan történelmi személyiségek, mint Lenin, Sztálin és Mussolini.

Trump dacos tekintetű képe az, amely 2024-es elnökválasztási kampánystábja szerint figyelemre méltó adakozáshoz vezetett. Az ex-elnök közösségi médiaposztjában ezzel a fotóval, rajta a "Soha nem adom meg magam!" szlogennel kért támogatást Joe Biden elnök "kilakoltatásához" a Fehér Házból."Az oroszlán barlangjába egyetlen egyszerű üzenettel léptem be az egész mozgalmunk nevében: Soha nem fogom feladni az AMERIKA MEGMENTÉSÉRE irányuló küldetésünket" – írta Donald Trump csütörtökön az X-en (korábban Twitter).

A Trump-tábor megerősítette: az elmúlt három hétben csaknem 20 millió dollár adományt kaszáltak be, és a pénz jelentős részét, 7,1 millió dollárt a fotó nyilvánosságra kerülése után kaptak meg. A Fox News konzervatív csatorna szerint csak pénteken 4,18 millió dollárnyi pénz érkezett a Trump-kampány számlájára, és ez volt a kampány pénzügyileg legsikeresebb napja.

Az adakozást részben az online áruház is segítette, hiszen közvetlenül azután, hogy Donald Trumpot őrizetbe vették, elkezdték árulni az egykori elnök arcképével ellátott cikkeket, köztük pólókat, posztereket, lökhárítómatricákat és egyebeket – írta a Daily Mail.

Főkép forrása:
CNN

További cikkek