Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ramzan Kadirov szerint a türelmetlensége miatt kellett meghalnia Prigozsinnak

10perc.hu
2023. 08. 28.
Ramzan Kadirov szerint a türelmetlensége miatt kellett meghalnia Prigozsinnak

A csecsen vezető úgy véli, a Wagner vezére túlságosan ambiciózus volt, nem bírt várni nézeteltéréseinek rendezésével a háború végéig.

Elvégezték a DNS-vizsgálatokat, amelynek segítségével kivétel nélkül meg lehetett állapítani a a Wagner-vezér magángépén elhunytak személyazonosságát – közölte az orosz Nyomozó Bizottság.

Az orosz Nyomozó Bizottság bejelentette, hogy a lezuhant magángépen tartózkodók személyazonosságát kivétel nélkül sikerült megállapítani: a genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy az elhunytak mind megfeleltek az utaslistán feltüntetett személyeknek. Ennek értelmében tehát Jevgenyij Prigozsin is az elhunytak között van – írja az Index.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a Kremlhez közel állók közül valaki elszólja magát Jevgenyij Prigozsin halálával kapcsolatban. Több orosz politikus és véleményvezér igen finoman fogalmazott, kerülgette a forró kását, nem úgy, mint Ramzan Kadirov.


A csecsen vezető lényegében elismerte, hogy Prigozsin azért halt meg, mert az ,,orosz elit" nem nézte jó szemmel a türelmetlenségét    Fotó: Ria Novosztyi


A csecsen vezető nyíltan kijelentette, hogy a Wagner vezére azért halt meg, mert túlságosan ambiciózus és türelmetlen volt, nem bírt várni nézeteltéréseinek rendezésével a háború végéig. Kadirov a Telegram-csatornáján tett közzé egy hosszú posztot, amelyben Prigozsinról emlékezett meg – írja a Portfolio.

„Jevgenyij Viktorovics nagyon aktív volt a kora ellenére és nemzeti szinten fontos ember volt. Mostanában viszont nem látta, vagy nem akarta látni, mi történik az országban. Megkértem, hogy tegye félre a személyes ambícióit a nemzeti érdek nevében. Minden mást később lehetett volna rendezni. De nem, ő ilyen volt, Prigozsin, egy acélos karakter, aki azonnali eredményeket akart” – írja Ramzan Kadirov.

A csecsen vezető lényegében elismerte, hogy Prigozsin azért halt meg, mert az ,,orosz elit" nem nézte jó szemmel a türelmetlenségét.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek