Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Louis Vutton kontra Tesla – hatalmas a csata, kinek a tulajdonosa a világ leggazdagabb embere

10perc.hu
2022. 12. 08.
Louis Vutton kontra Tesla – hatalmas a csata, kinek a tulajdonosa a világ leggazdagabb embere

Elon Muskkal megesett az a csúfság, hogy néhány órára Bernard Arnault elhódította a büszke címet tőle.

A Forbes honlapján megtalálható vagyonlistát ötpercenként frissítik az aktuális részvényárfolyamok mozgását követve. Ennek köszönhetően néhány óráig a francia Bernard Arnault, a Louis Vuitton anyavállalata, az LVMH divatcég vezetője lépett első helyre, letaszítva Elon Muskot a trónról.

A 73 éves francia üzletember nettó vagyona a reggeli állapotok szerint 185,8 milliárd dollár volt, amely alig 400 millió dollárral haladta meg Musk vagyonát, aki a Tesla járműipari cég mellett a Space X űripari vállalat alapítója és nemrég 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twitter mikroblogot.

Azóta már Elon Musk visszavette az első helyet 185,2 milliárd dollárral, amely 500 millió dollárral több Arnault aktuális vagyonánál. Az 51 éves amerikai üzletember tavasszal lépett a Forbes-lista csúcsára, de több tízmilliárd dollárt vesztett a Tesla részvényeinek csökkenésével az elmúlt fél évben.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán az energiaiparban üzleti érdekeltségekkel rendelkező indiai Gautam Adani állt, akinek nettó vagyonát 134,8 milliárd dollárra becsülik. A korábbi ”uralkodó”, az Amazon.com alapítója, Jeff Bezos a negyedik helyre szorult vissza a rangsorban 111,7 milliárd dollárral.

Főkép forrása:
Louis Vutton
Címkék:
#Tesla

További cikkek