391.95 Ft

362.65 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Döbbenetes orvosi műhiba! Kivették a fél tüdejét, majd kiderült, nem is rákos

10perc.hu
2023. 09. 30.

Kovács István Ádám a téves diagnosztizálásnak köszönhetően a műtétet követően szörnyű kínok között éli a mindennapjait.

A férfi a saját szenvedései ellenére is bohócdoktorként segíti a beteg gyermekeket a mindennapokban. ,,Néhány napja kénytelen voltam otthagyni a mentőszolgálatnál az önkéntes munkát, egyszerűen nem bírom" – mesélte a Blikknek a férfi.

Ádámnak ugyanis már másfél hónapja lejárt a jogosultsága az oxigénpalackra, ami elengedhetetlen a mindennapjaihoz. Ádámmal kapcsolatban néhány éve állították fel a téves diagnózist: miután kórházba került, a CT daganatot mutatott ki a tüdejében.

Ezután műtötték meg, kivették öt bordáját és a fél tüdejét, közben azonban kiderült, hogy csak egy szivacsos elváltozásról volt szó, nem rákról. Ádám ugyan feljelentést tett a téves diagnózis miatt, ám a CT-t végző orvos a vizsgálat hosszú hónapjai alatt meghalt, az eljárás lezárult.


Ádám a bohócdoktorságról nem hajlandó még ilyen állapotban sem lemondani (képünk illusztráció)    Fotó: Facebook


,,Nemrégen elvették tőlem a mobil oxigénpalackomat is, ami ahhoz kellett, hogy el tudjak járni otthonról" – mesélte. ,,Egy időre be kellett feküdnöm a kórházba, ami azzal járt, hogy nem tudtam jelezni az oxigént biztosító cégnek, hogy szükségem van az újabb palackokra, hiszen a kórházban valóban nem is kellett" – tette hozzá.

Emiatt azonban elvesztette a jogosultságát. Saját maga pedig nem tud előteremteni 200 ezer forintot szerkezetre. ,,Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!"mesélte a portálnak.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek