Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Apiterápia, az ősi gyógymód

10perc.hu
2021. 01. 07.
Apiterápia, az ősi gyógymód

Az immunerősítésre használt termékek egy része növényi eredetű, mint a méz, a propolisz, míg a másik része a méhektől származik, úgymint a méhpempő.

Az immunrendszerünk erősítésére a téli hónapokban van a legnagyobb szükség, az egészség megőrzésére pedig hatékony és természetes ősi módszer az apiterápia, mely alatt a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük. Az immunerősítésre használt termékek egy része növényi eredetű, mint a méz, a propolisz, míg a másik része a méhektől származik, úgymint a méhpempő.

Utóbbi a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, a fiatal méhek táplálására szolgál, a kiváltságos méhkirálynő pedig egész életében fogyasztja, számára ez a hosszú élet titka. Az immunrendszer támogatása, fertőzések, influenza megelőzésére, érelmeszesedés, szívinfarktus, időskori elbutulás, cukorbetegség, csontritkulás, makuladegeneráció megelőzésében jól alkalmazható. A propolisz a méhek által a rügyekről begyűjtött gyanta, amihez a méhek saját váladékukat injektálják. A propolisz, mint egy bástya védi a kaptárt, megakadályozva a fertőzések és kórokozók behatolását, illetve a méhek megbetegedését is féken tartja.
Németh Józsefné Márta természetgyógyász-reflexológus lapunk kérdésére elmondta, a méz olyan természetes antibiotikum, amely kedvezően hat az izomzat, a szívizomzat működésére, tisztítja a vért, jót tesz az emésztésnek, vérnyomáscsökkentő hatása is van, nagy az energiatartalma, a fáradtság leküzdésében is hatásos. Egy kiskanálnyi méz kiválóan nyugtatja a stresszes idegrendszert és jól hat a férfi potenciára is. Akár minden napi is lehet enni, naponta 50-150 grammot.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek