Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Ryanair megszünteti a papíralapú beszállókártyákat

10perc.hu
2024. 10. 09.
A Ryanair megszünteti a papíralapú beszállókártyákat

A Ryanair néhány hónapon belül eltörölné a repülőtéri utasfelvétel lehetőségét, és megszüntetné a papíralapú beszállókártyákat.

Az airportal.hu cikke szerint 2025 májusától az utasfelvételt kizárólag a cég weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül lehetne elvégezni - tette közzé a 24.hu.

Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója elmondta, hogy az alkalmazásuk jól működik, így „senkinek nem kell tartania attól, hogy nem lesz papíralapú beszállókártya a kezében”. Az applikáció továbbá olyan hasznos információkat is nyújt, mint a beszállókapu változásai vagy a járatkésések.

A vezérigazgató hozzátette, az utasokat akkor is be tudják szállítani, ha a telefonjuk lemerül vagy gond van a kóddal, mivel az ülőhelyüket a nevük és az útlevelük alapján vissza tudják keresni. Arról azonban nem beszélt, hogy mi lesz azokkal az utasokkal, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy internethozzáféréssel.

Jelenleg a repülőtéri utasfelvételért 55 eurós pótdíjat számít fel a Ryanair, amely az új rendszer bevezetésével megszűnne.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Reptér

További cikkek