Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem szállhatott fel a repülőgépre egy magyar pár

10perc.hu
2024. 10. 03.
Nem szállhatott fel a repülőgépre egy magyar pár

Kénytelen voltak lemondani álomnyaralásukat, miután a Ryanair légitársaság ittasnak minősítette őket és nem engedte felszállni a gépre.

A magyar házaspár, Piák Kinga és Rill István a barátaikkal indult volna Rodoszra, de a repülőtéren megalázták őket: a Ryanair földi személyzete azt állította, hogy alkoholszagot érez, ezért félreállították őket - írta a Blikk.

„A földi utaskísérő hölgy meglehetősen udvariatlanul odaszólt, hogy jó lenne, ha sietnénk!” – mondta Kinga a Blikknek. A pár vitatkozott, mivel nem ittak alkoholt, de az alkalmazott továbbra is ragaszkodott hozzá, hogy nem szállhatnak fel a gépre. Ezt követően rendőröket hívtak, akik szondáztatásnak és drogtesztnek vetették alá a párt. Mindkét teszt eredménye negatív lett, ám eközben a gép már felszállt.

A házaspár mintegy kétmillió forintot bukott a nyaralásuk meghiúsulásával, és felkerültek a Ryanair tiltólistájára. „Megaláztak, buktunk kétmillió forintot, lemaradtunk a nyaralásunkról, továbbá azonnal felkerültünk a Ryanair tiltólistájára.” – nyilatkozta Kinga. A házaspár pert indít a Ryanair és a földi kiszolgáló cég, a Celebi ellen rágalmazás és becsületsértés miatt.

A Ryanair a kérdésre reagálva közölte, hogy a légitársaság megtagadhatja a beszállást, ha az utas veszélyt jelent önmagára, a többi utasra vagy a személyzetre.

Főkép forrása:
Ryanair Facebook

További cikkek