Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Viccország: Majka reagált a Petőfi Zenei Díjra

10perc.hu
2024. 06. 11.
Viccország: Majka reagált a Petőfi Zenei Díjra

Újabb háborút robbantott ki Majka? Hétfő délelőtt "Viccország" kommenttel reagált arra a hírre, hogy szombaton átadták a Petőfi Zenei Díjakat, Ákos kommentben reagált.

Az idei díjazottak a következők voltak: 

  • a Magna Cum Laude lett az év együttese, 
  • Freddie az év férfi előadója, 
  • Gubik Petra az év női előadója,
  • Ákosé az év koncertje díj.

Hétfőn Majka  "Viccország" kommenttel reagált a Petőfi Zenei Díjátadóra. Posztja alatt a kommentek túlnyomó része a díj politikai befolyásoltságát kritizálta, különös tekintettel Kovács Ákosra. Az egyik friss hozzászólás ironikusan megjegyezte: „Az év felfedezettje pedig lehetne Korda György és Balázs Klári”.

Ákos, aki már háromszoros Petőfi-díjas, felháborodottan kommentelt Majka posztja alatt, kiemelve:

"36 évnyi munkám során még soha nem kommentáltam senki díja kapcsán negatívan. Soha nem szóltam vissza, ha valaki támadott, pedig volt ilyen sokszor, köztük durva, aljas, nemtelen dolgok is. [...] Régóta nem vágyom díjakra, nem ez határozza meg az életemet. Számomra a munkámat értő és értékelő közönség visszajelzése a döntő ebben a műfajban. [...] Évadonként átlagban 100-150 ezer embernek koncertezünk hosszú évek óta már, a lemezeim általában az eladási lista élén landolnak."

Ákos korábban azt nyilatkozta, hogy nem az állam pénzén élősködik, és dalszerzőként szabadon alkothat. Hozzátette, hogy piaci műfajban dolgozik, és évente százezres közönséget vonz, telt házas Budapest Sportcsarnok- és Papp László Aréna-előadásokkal

"Ez nagyjából 35 éve tart, igen, Horn Gyula áldásos miniszterelnöksége alatt is megtöltöttük a legnagyobb csarnokokat, úgyhogy erről ennyit." 

- nyilatkozta.


Bár állítása szerint nem az állam pénzén él, az elmúlt években rendszeresen kapott támogatást az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt-től, például 2021-ben 40 millió forintot - írja a Telex. Tavaly Tóth Gabi, az Ismerős Arcok és Schmidt Mária intézetének ötlete is a díjazottak között volt.

Főkép forrása:
Majka Facebook oldal
Címkék:
#Zene

További cikkek