Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hajóbaleset Verőcénél: Kiszedték a roncsokat a Dunából

10perc.hu
2024. 05. 21.
Hajóbaleset Verőcénél: Kiszedték a roncsokat a Dunából

 A motorcsónak hajóteste a helyszínen darabokra tört, a szállodahajó orrán pedig mély karcolások látszódnak.

Mint ahogy korábban hírportálunk megírta, szombat délután egy 100 méteres szállodahajó összeütközött egy 8 utassal teli motorcsónakkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a baleset szombat éjszaka történt a Duna verőcei szakaszán. A motorcsónak hajóteste a helyszínen darabokra tört, a szállodahajó orrán pedig mély karcolások látszódnak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.

A szállodahajó kapitánya nem vette észre az ütközést, és a hajó tovább haladt Komáromig. A rendőrök a kikötőben vizsgálják a szállodahajót, és kihallgatják a hajón tartózkodókat.

A BRFK egy Facebook bejegyzésben azt is bemutatta, hogyan emelték ki Újpesten a hajó maradványait. A művelet pont ott zajlott, ahol öt évvel ezelőtt a Hableány roncsait is szárazra tették - írja a 24.hu.

A BRFK Facebook-oldalán megjelent képeken látható, hogy a motorcsónak hajóteste darabokra szakadt az ütközés során. 


A szállodahajó orrán keletkezett hosszú karcolásnyomok egyértelműen jelzik, hogy az ütközés után a nagy hajó maga alá gyűrte a kisebb járművet. A több mint 100 méter hosszú szállodahajó kapitánya nem észlelte az ütközést, és a hajó a baleset után továbbment Komáromig, ahol a rendőrök jelenleg is vizsgálják a járművet és hallgatják ki a fedélzeten tartózkodókat.

A BRFK egy másik bejegyzésben bemutatta, hogyan emelték ki Újpesten a motorcsónak maradványait. 

A rendőrség jelenleg is folytatja a baleset körülményeinek vizsgálatát. A szállodahajón tartózkodó személyek kihallgatása és a jármű alapos átvizsgálása során próbálják kideríteni, mi vezetett a tragikus eseményhez.

Főkép forrása:
BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook oldal
Címkék:
#Baleset

További cikkek